



The Bodyguard
Ik ben naar The Bodyguard gegaan samen met mijn moeder en zus. The Bodyguard is een musical. De regisseur is Mick Jackson en de acteurs die ik bij deze show had bestaan uit: April Darby (Rachel Marron), Mark van Eeuwen (Frank Farmer), Nurlaila Karim (Nicki Marron), Patrick Martens (Sy Spector), Ruurt de Maesschalck (Bill Devaney), Paul Donkers (Tony), Bram Blankestijn (Stalker), Roy Kullick (Ray Court), Kindercast (Fletcher) & Urvin Monte (Ensemble). Voor de rest zijn er ook nog dansers die alleen niet vernoemd staan. De musical is een alleen te zien in het Beatrix Theater Utrecht.
The Bodyguard leek me leuk om heen te gaan omdat het me anders leek dan andere musicals. Ik dacht dat het een wat vrouwelijker musical was vanwege de uitleg die er op de website stond. Dat was het juist niet het zou ook makkelijk iets voor mannen zijn geweest. In de musical zitten veel schrik momenten en ook veel grappige momenten.
The Bodyguard is een musical voorstelling waarbij een beroemd iemand word gestalkt. Ze krijgt daarvoor een bodyguard waarbij ze in het begin niet snapt waarom ze die krijgt. Na een tijdje snapt ze waarom ze de bodyguard voor haar werkt. De zangeres en haar zus worden beide verliefd op de bodyguard. Haar zus word uiteindelijk vermoord door de stalker en de stalker word daardoor opgepakt. De bodyguard en de zangeres krijgen een relatie en zo eindigt de musical.
Het thema is:
Liefde, angst & geluk.
Uitgangspunten voor een theatervoorstelling:
Deze musical is een aantal jaar geleden ontstaan en daarbij zijn er ook boeken ontstaan. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 2016 is deze musical hermaakt en te zien voor de mensen die er geïnteresseerd in zijn.
De belangrijkste personages:
Rachel Marron, Frank Farmer, Nicki Marron & De Stalker.
De acteurs hadden voluit de aandacht en je bleef ook naar ze kijken omdat je in het verhaal werd gebracht. De acteurs hadden geen speciale stem. Er waren veel mensen maar niet te veel waardoor je nog steeds wist wie wie in het verhaal was. Aan alle acteurs kon je zien dat ze helemaal in het verhaal zaten waardoor ik ook geen slechte momenten heb meegemaakt.
De locatie is goed uitgekozen om het midden in Utrecht te doen. Het is in het midden van het land en daardoor gaan de meeste mensen heen.
Bij The Bodyguard zijn veel verschillende soorten kamers zoals huiskamers, slaapkamers, keukens, cafés, shows/concerten & straten.
De kostuums waren erg realistisch en paste bij de persoon die de acteur bespeelde. Er zijn veel verschillende outfits gebruikt zoals : dansoutfits, outfits waar de zangeres in kan optreden, slaapoutfits & vrije tijds outfits.
Het licht zorgt ervoor dat je meer in het verhaal gaat zitten. Het is niet vervelend dat het in je ogen schijnt etc. Het licht zorgt ook voor dramatische effecten.
Er was een gedeelte in de musical dat mensen alleen maar gingen dansen zonder een reden. De dans was onduidelijk en was daardoor ook minder interessant om naar te kijken.
Ik denk dat de regisseur met dit verhaal iets wil vertellen over het leven van een beroemd iemand zoals in dit geval een zangeres. Dat niet alles even leuk en makkelijk is als dat de meeste mensen denken.
De verwachting die ik had van deze musical is niet hetzelfde met wat ik nu over de musical denk. Ik verwachte dat het een vrouwelijke musical was met vrouwelijke dramatische momenten en geen schrikmomenten. Dat was het dus niet. Het is een musical voor mannen en vrouwen. Ook is het een musical met wel dramatische momenten en schrikmomenten waarvan 1 grote.
Ik vind het fijn dat het in Utrecht ligt omdat het dan niet al te ver ligt. Ik vind de musical leuk en zal hem zeker aanraden omdat het iets is voor jong, oud, man & vrouw.
Ik geef de voorstelling een 8. Het is een leuke musical alleen als er wat meer duidelijk had in bijv. de dans zou ik het sowieso een hoger cijfer geven.
Maak jouw eigen website met JouwWeb